petek, 5. september 2008

Yaroslavl-Kostroma-Niznij Novgorod



Dragi starsi, bratje, sestre, strici, tete in prijatelji, vsem skupaj sporocava, da sva se vedno ziva, zdrava, polna energije, predvsem pa, da se imava super! Zadnjih nekaj dni nisva nic pisala, ker sva padla v intrenetni mrk. Vec o teh dneh v spodnji fotozgodbi ...
Takole sva si v torek skuhala vecerjo, ki se imenuje pel'meni.



Tole pa je samostan Tolga. V njem prebiva okrog 150 nun, delajo peciva iz listnatega testa, sok iz grozdja in breze, bozje podobice ...



Se ena slikca iz notranjosti. Ko sva zapuscala samostan, sva dozivela se en smesen dogodek. Nisva tocno vedela, kam morava, pa sva povprasala starejso gospo za pot. Pokazala je naravnost, potem pa naju je 15 min prepricevala, da naj se prekrstiva v njihovo vero, da naj poisceva pastorja ... No, na koncu sva rekla "yes, yes" in pomahala v slovo.



Poslovilna slikca z Zenjo.

Poslovilna slikca z Olgo.





Tole pa je ze s plaze v Kostromi, kjer naju je koncno pricakalo sonce.



Se en kip Lenina. Pozorno poglejte "Lenina nad kapelco".




Jurij Dolgoroki, ustanovitelj Kostrome.





Tole pa ni cerkev, ampak pozarni stolp. Vcasih je bila to najvecja zgradba v mestu in iz nje so videli, ce kje gori.




Samostan St. Ipaty. Samostan je pomemben, ker se je v njem skrival Mikhail Romanov, preden je postal car. Bil je prvi car dinastije Romanov, ki je vladala do socialisticne revolucije. Pred njo je vladala dinastija Godunov.





Tudi v Rusiji delajo grafite.



Primerki ruske lesene arhitekture. Takole zgledajo hiske od zunaj. Hisa ima po navadi zimsko in poletno sobo, pod hiso so zivali, na podstresju pa slama.




Se pogled v notranjost.



Vaska cerkev, po navadi je zgrajena brez enega samega zeblja ...



Spomenik iz 2. svetovne, med vojasko parado.



Spomenik iz 2. svetovne, 5 min po vojaski paradi.


Najina gostitelja iz Kostrome. Pred 14imi dnevi sta se porocila, drugace pa rada potujeta, on igra kitaro, dela pri Googlu, ona dela v zlatarni. Skratka imeli smo se fajn.


Avtobus, s katerim sva se peljala iz Kostrome v Niznij Novgorod. Slika je bila posneta na enem od prisilnih postankov. Tokrat se je pokvarilo gretje. Za 400 km smo potrebovali 9 h ... V Kostromi sva naletela na zaninivo ureditev javnega prometa, obstajajo avtobusi, ki delujejo kot pri nas, vozijo od postaje do postaje, in pa manjsi avtobusi (marshrutka) za cca 15 ljudi, ki ustavijo tam, kjer jim kdo pomaha (ce je to sredi krizisca, je pac sredi krizisca ...).


Sraufam, menjam gume, jermene, rihtam klimo ... Vse zivo, sam glede na to, da sem sofer, bi rad tut kej vozu.


Prodajam buce, zelje, kolerabo ...


Polina iz Niznjega Novgoroda. No, sedaj sva se ze malo navadila na rusko gostoljubnost. Imava kavc, kuha nama caj, vecerjo, zajtrk, danes nama bo razkazala mesto. Skratka, hotel s 5imi zvezdicami.

Pametni Franci je s sabo vzel samo 5 majc in gat, zato jih mora kar naprej prati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar