ponedeljek, 1. september 2008

Yaroslavl



Mesto je leta 1010 ustanovil Yaroslavl Modri, in sicer na kraju, kjer naj bi po legendi s sekiro ubil medveda. Mesto lezi med rekama Kotorosl in Volgo in je bilo zaradi svojih pristanisc pomembno trgovsko sredisce. Temu primerna pa je tudi mestna arhitektura ...


Nekatere pa bolj kot kultura in arhitektura zanimajo mestna zabavisca.


Mi2 sva oglede zacela okrog 11, ko sva se dobila z Olgo, ki nama je malo svetovala, kaj se splaca pogledati. Najprej sva se malo sprehodila mimo poletnih vrtov, ki so ena od najbolj priljubljenih tock mesta. Tako podnevi kot ponoci, ko tam nekatere punce lovijo svoje stranke.


Se ena od stevilnih cerkva, ta je cela poslikana z zelo starimi freskami. Za 10 rubljev sva si jih tudi ogledala.


Del mestnega Kremlina, v katerem se nahajajo stevilni muzeji. Nekaj sva jih tudi obiskala.


Sla sva v muzej zgodovine Yaroslavla, kjer sva naletela na nekatere starejse prebivalke mesta, ki se vedno ohranjajo tradicijo in kulturo preteklega casa ...


Tole pa je iz muzeja narave. V njem je zbranih vecina zivali, ki zivijo na tem podrocju (losi, volkovi, medvedje, ptice, cele zbirke metuljev, hrosckov ... ).



Tole pa sva kupila v fast food prodajalni. Tu ni hamburgerjev, kebabov in pic, prodajajo strukeljcke in palacinke (te so s majonezo in sunko).


Se nekdo je bil potreben pocitka ...


Po napornem dnevu naju je Olga peljala v poceni restavracijo. Jaz sem jedel pico, Teja pa jajca, smetano, orehe, araside, vse skupaj zavito v bucke ... njam, njam.

Koncno sva tudi spoznala Zenjo, najinega gostitelja.


Ponudil nama je prigrizek (kumare s soljo in kruh) in nama skuhal caj.


Zvecer pa je se ene dve zabrenkal na kitaro ...


Ne tole pa ni pivo, ampak ruska pijaca kvas. Narejena je iz kruha, kvasa in vode. Je popolnoma brez alkoholna in zelo osvezilna.

1 komentar:

  1. ej supr stvar tale vajin blog:D res svasta kaj use sta ze dozvela:DDD se beremo;)

    OdgovoriIzbriši