petek, 8. avgust 2008

Odločitev in (ne)načrt

Ja, v Rusijo greva. Zakaj sva se odločila ravno za to državo? V bistvu se ne spomnim. Pred meseci sva imela v načrtu le to, da greva poleti nekam za kakšen mesec. Najprej sva razmišljala o Portugalski, vmes je prišla še Turčija in Bližnji vzhod ... Zdaj greva v Rusijo oziroma Rusko federacijo, kar je uradno ime države.
Odrineva v soboto, 16. avgusta, ob 10.18 z železniške postaje v Ljubljani (lahko nama pridete pomahat:-)). Z vlakom se peljeva do Prage, kamor prideva okoli 22. ure. Potem prespiva pri enemu prijaznemu Čehu, ki sva ga našla prek mreže Couch Surfing (če tega še ne poznate, vam zelo priporočam, sploh tistim, ki veliko potujete in imate bolj "študentsko plačo":-)). Naslednji dan si bova dopoldne malce na hitro ogledala mesto, ob 13.30 pa že imava avtobus za St. Petersburg. No, ne veva še za zihr, ker je pri rezervaciji prišlo do manjših zapletov, ampak upava na ta bus. V Rusijo prispeva 19. v zgodnjih jutranjih urah (peljemo se mimo poljskega Wroclawa, litvanskih mest Kaunasa in Vilne ter Rige v Latviji). Kaj bo potem? Tudi midva se pustiva presenetiti. V glavi imava le to, da bi se odpravila proti jugu, do Črnega morja. Mogoče pa pristaneva nekje v daljni Sibiriji ... Sproti se bova odločala kako in kam, dokler nama ne zmanjka denarja oziroma nama ne preteče viza (to bo 16. septembra).
Računava na dobre ljudi, solidno vreme, Francijevo srečo in skupno iznajdljivost:-) Komaj čakam!!!

3 komentarji:

  1. jou, ej če bosta mela kj preveč cajta se oglasta u brnu, od 8. septembra naprej sm tam na izmenjavi:D

    ajde

    OdgovoriIzbriši
  2. uživejta, pa spočijta se :)
    se vidmo po ka prideta nazaj, slikce bom pa že sproti spremljala ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. jaaau,ekola,sm rekla da bom komentirala pa ma da sta ažurna kokr je možno;)!!!ej,vaju pridm polubčkat predn greta na železniško,k bom lih u bližini,ok??;) sm glih herpes fasala,tko da bota popotnco dobila;P;) ajde,se weedmmmoooo

    OdgovoriIzbriši